La multi ani de ziua onomastica Maria

 La multi ani de ziua onomastica Maria

Fie ca Sfanta Maria sa te calauzeasca si sa te ocroteasca mereu! La multi ani, Maria!

Sa ai o zi onomastica minunata, cu sanatate, belsug in casa, prieteni la masa si voie buna! La multi ani celor care isi serbeaza ziua numelui de Sfanta Maria!

La multi ani si la multe realizari, draga Maria! Fie ca toate visurile tale sa se implineasca! 

Maria, un nume atat de simplu, dar in acelasi timp atat de pur, de curat, cu rezonanta incredibila. Sa il porti cu mandrie, cu sanatate si respect! 

Sa le uram un sincer si calduros La multi ani! tuuror celor care isi sarbatoresc ziua numelui in sfanta zi de 15 august 2022. 

Trimite pe Facebook:

 

 Sa aveti parte numai de bucurii, de fericire, de pace si de frumos in vietile voastre! La multi ani cu sanatate, ca-i mai buna decat toate! 

Fie ca ziua de astazi sa iti aduca tot ce iti doresti, tot ce ai visat vreodata si tot ce nu ai reusit pana acum sa realizezi, desi ai incercat! La multi ani cu bine! 

Sa ai o zi onomastica de exceptie, plina de veselie, de bucurii si de surprize cat mai placute! La multi ani Maria! La multi ani, Marian! La multi ani, Mioara! La multi ani, Marina! La multi ani, Marin! La multi ani, Marilena! La multi ani, Marinela! La multi ani, Marinel! La multi ani voua, tuturor!

Din suflet iti doresc sa ai o zi onomastica frumoasa, cu liniste sufleteasca, distractie placuta, familia si prietenii aproape! La multi ani frumosi, Maria draga!

La multi ani, Maria! Sa traiesti si sa infloresti ca un boboc de trandafir sub razele calde ale soarelui! Sa iti fie viata usoara si fericita, sa ai tot ce iti doresti!



Pentru mai multe urari de la multi ani de ziua onomastica Maria, mergi aici:

Urari de sf Maria 2022

Mesaje de sf Maria

La multi ani de Sfanta Maria

Vezi aici ce se intampla intre 15 august si 8 septembrie in fiecare an.

Pentru mai multe Urari Mesaje Felicitari muzicale de sf Maria, te invit pe canalul de youtube, unde vei descoperi multe videoclipuri cu urari de Sfanta Maria. Bucura-te de ele si nu uita sa le trimiti si prietenilor tai de pe facebook sau de pe whatsapp. 

Am sa va spun o scurta poveste care mie personal mi-a schimbat perceptia asupra lumii, asupra oamenilor. Se intampla cu multi ani in urma, pe data de 15 august, de sfanta Marie. In casa mea cineva dintre prietenii mei isi serba ziua onomastica. 

Venisera multi invitati. Printre ei, o tanara doamna pe care, de-a lungul intregii ei vieti, am ajutat-o in toate felurile posibile si imposibile, caci suntem rude destul de apropiate. Ei bine, la un moment dat tanara doamna si-a luat copilul in brate si a plecat la magazin. 

S-a intors cu bratele pline de inghetata, bombonele, seminte de floarea soarelui si alte nimicuri. Mesele erau incarcate, noi aveam deja cam tot ce ti-ai fi putut dori. 

Ce m-a deranjat pe mine a fost faptul ca femeia s-a asezat la masa, a desfacut inghetata si a inceput sa manance. Fara sa ii pese ca toti ceilalti copii de acolo se holbau la ea, pofticiosi. Fara sa intrebe pe cineva daca isi doreste ceva din ceea ce cumparase. 

S-a simtit deranjata cand am tras-o deoparte si i-am spus ca nu este ok ce face. A spus ca nu are destui bani sa cumpere pentru toata lumea. Pot intelege asta, desigur. Dar nu pot intelege cum de un om nu isi gaseste in interior pic de bun simt pentru a se feri in asemenea situatii, de a manca fara sa le faca pofta unor copilasi. Trist. 

Sfânta Maria: O sărbătoare plină de semnificații și tradiții

Introducere: Sfânta Maria este una dintre cele mai importante sărbători religioase ale creștinismului, celebrată în cinstea Fecioarei Maria, mama lui Isus Hristos. Această sărbătoare este marcată în mod special în calendarul liturgic creștin, în special de Biserica Catolică și de Biserica Ortodoxă. În acest articol, vom explora semnificația, tradițiile și obiceiurile asociate cu sărbătoarea Sfânta Maria.

Semnificația sărbătorii Sfânta Maria: Sfânta Maria reprezintă o ocazie de a celebra viața și rolul important pe care Maria l-a avut în planul de mântuire al lui Dumnezeu. Ea este adesea considerată ca fiind cea mai înaltă creatură creată de Dumnezeu și a fost aleasă să devină mama lui Isus Hristos. Sfânta Maria este venerată pentru credința ei neclintită, umilința și supunerea față de voia lui Dumnezeu.

Tradiții și obiceiuri asociate cu sărbătoarea Sfânta Maria:

Liturghii și rugăciuni: În ziua sărbătorii Sfânta Maria, credincioșii participă la liturghii speciale organizate în biserici și catedrale. Rugăciunile sunt adresate Fecioarei Maria și se aduc mulțumiri pentru ajutorul și protecția pe care le oferă credincioșilor.


Procesiuni și pelerinaje: În multe comunități religioase, sărbătoarea Sfânta Maria este marcată prin organizarea procesiunilor și pelerinajelor către sanctuare și biserici dedicate Fecioarei Maria. Credincioșii se îmbracă în haine tradiționale și poartă cu ei icoane sau statui ale Fecioarei Maria.


Rugăciuni și cântări speciale: În timpul sărbătorii, credincioșii recită rugăciuni speciale adresate Fecioarei Maria și cântă imnuri religioase închinate ei. Aceste cântări și rugăciuni reflectă admirația și venerația față de Maria și aduc omagiu vieții ei.


Decorarea bisericilor și a caselor: Înainte de sărbătoarea Sfânta Maria, bisericile și casele sunt decorate cu flori și icoane ale Fecioarei Maria. Florile, în special crinii și trandafirii, sunt considerate simboluri ale purității și frumuseții Fecioarei Maria.


Tradiții culinare: În unele țări, există tradiții culinare speciale asociate cu sărbătoarea Sfânta Maria. De exemplu, în Italia, se prepară un desert numit "Tarta della Madonna" (Tarta Fecioarei Maria), care este servit în timpul sărbătorii. Acest desert este adesea decorat cu steluțe sau simboluri religioase.


Binecuvântarea florilor: În multe comunități, este obiceiul ca preoții să binecuvânteze florile aduse de credincioși în ziua sărbătorii Sfânta Maria. Aceste flori sunt considerate binecuvântate și pot fi luate acasă ca simbol al protecției și binecuvântării divine.

Importanța sărbătorii Sfânta Maria în lumea creștină: Sfânta Maria are o importanță deosebită în lumea creștină. Ea este venerată nu doar ca mama lui Isus Hristos, ci și ca un exemplu de credință și virtute pentru toți creștinii. Sărbătoarea Sfânta Maria aduce credincioșii împreună în comuniune și le oferă ocazia de a reflecta asupra modelului de sfințenie oferit de Fecioara Maria.

Concluzie: Sfânta Maria este o sărbătoare încărcată de semnificație și tradiție în lumea creștină. Este o ocazie de a celebra viața și virtuțile Fecioarei Maria și de a aduce mulțumiri pentru protecția și ajutorul pe care îl oferă credincioșilor. Tradițiile și obiceiurile asociate cu sărbătoarea Sfânta Maria reprezintă modalități de a exprima venerația și admirația față de mama lui Isus Hristos.

Comentarii