Între 15 august Sfânta Maria Mare și 8 septembrie Sfânta Maria Mică oamenii nu îmbătrânesc


Se spune că între 15 august (Sfânta Maria Mare) și 8 septembrie (Sfânta Maria Mică) oamenii nu îmbătrânesc,

totul este cald și calm, că lucrurile se așează și oamenii au numai gânduri bune și își caută un făgaș nou.

Se spune că între 15 august și 8 septembrie vremurile nu știu încotro să o apuce, spre vară sau spre toamnă,

Trimite pe Facebook:  

 

 că frunzele îngălbenesc, dar nu cad, că păsările vor să plece, dar încă nu știu dacă spre nord sau spre sud.

Se mai spune că râurile nu mai curg și că marea nu are valuri, pentru că timpul stă pe loc și așteaptă.

Să folosim cu înțelepciune acest răgaz pentru a vindeca mintea de gânduri negre și pentru a ne trăi viața cât mai aproape de Dumnezeu.

Imi pare rau ca nu stiu cine a scris acest text, insa mi-a placut atat de mult incat am decis sa il postez pe blog, in speranta ca va ajunge la cat mai multi oameni. 

Sa ne amintim ce este important in viata, ce conteaza cu adevarat si sa traim frumos, curat, cu intelepciune, respect si iubire. 

Te voi ruga sa distribui acest text. Impreuna putem face lumea mai frumoasa, mai curata, mai buna. 

S-ar putea sa iti placa si alte articole de pe blog, asa ca te invit sa descoperi cateva:




Rugăciune către Maica Domnului pentru vindecarea de boli

Venerarea Mariei ca fecioară joacă un rol important deopotrivă în bisericile ortodoxe, cea catolică, cea anglicană și cele orientale. Un număr foarte mare de biserici și catedrale îi poartă numele, inclusiv spre exemplu 70% din catedralele franceze. De asemenea, în Coran există un capitol (sură) ce îi poartă numele- Surat Maryam (Sura Mariei).

Principala sărbătoare a Maicii Domnului este Adormirea Maicii Domnului („Sfânta Maria Mare”), sărbătorită pe 15 august de ortodocși, greco-catolici, romano-catolici și anglicani.

Toți aceștia sărbătoresc pe 8 septembrie Nașterea Maicii Domnului („Sfânta Maria Mică”). Pe 12 septembrie romano-catolicii serbează Sfântul Nume al Mariei, cu referire încrederea în puterea invocării acestui nume. Pe 15 septembrie catolicii sărbătoresc Maica Îndurerată (în latină Mater Dolorosa). - sursa wikipedia





Ce repede trec anii... Azi esti copil cu zambet inocent si rasul clopotel, fara griji si fara probleme, maine esti deja matur si pe umerii tai sunt tot mai multe poveri ce trebuiesc purtate prin lume, iar in ziua urmatoare deja te trezesti batran, cu diverse probleme de sanatate si cu doruri ce nu mai pot fi alinate. 

Profita de momentul in care esti puternic, sanatos si plin de viata, omule! Profita de clipele frumoase pe care viata ti le ofera. Traiesti din plin, cu pasiune, fa ceea ce iti place, fii bun, fii darnic, fii om! 

Profuta de vara, caci este cel mai frumos anotimp. Este anotimpul in care viata freamata, oamenii sunt veseli, agitati, dornici de distractie, iar iubirea ne invaluie pe toti in mantia ei fermecata. Traieste si iubeste, omule! 

Aminteste-ti mereu ca exista in timpul verii o scurta perioada de timp in care oamenii nu imbatranesc. Traieste din plin aceste clipe! 

Între 15 august, Sfânta Maria Mare, și 8 septembrie, Sfânta Maria Mică, se spune că oamenii nu îmbătrânesc. Această perioadă mistică și binecuvântată este plină de povestiri și credințe care circulă de-a lungul generațiilor.

Potrivit tradiției, se crede că între aceste două sărbători mariane, oamenii sunt protejați de puterea divină a Maicii Domnului și timpul se oprește în evoluția lor înaintată în vârstă. În acest interval de timp, îmbătrânirea nu are loc, iar oamenii rămân tineri, viguroși și plini de vitalitate.

Povestea spune că în această perioadă miraculoasă, Maica Domnului coboară pe pământ și le acordă binecuvântarea sa specială celor care cred și se roagă cu sinceritate. Ea veghează asupra fiecărei persoane și le oferă darul eternității tinereții. În aceste câteva săptămâni, oamenii trăiesc într-un fel de timp suspendat, neatinși de trecerea anilor.

Această credință a devenit un motiv de speranță și bucurie pentru mulți credincioși. În fiecare an, pe măsură ce se apropie 15 august, oamenii încep să se pregătească pentru această perioadă specială. Bisericile și lăcașurile de cult sunt pline de credincioși care se roagă, cerând protecția și binecuvântarea Maicii Domnului.

Întreaga comunitate se unește în această sărbătoare, organizând procesiuni și rugăciuni în cinstea Sfintei Maria. Locurile sfinte asociate cu ea devin destinații de pelerinaj, unde credincioșii se adună pentru a căuta harul și binecuvântarea divină. În această perioadă, se spune că se întâmplă miracole, iar rugăciunile credincioșilor sunt ascultate mai cu grijă.

Cu toate acestea, există și cei care pun la îndoială această credință și o consideră doar o legendă sau o superstiție. Ei susțin că îmbătrânirea este un proces natural și inevitabil și că această poveste nu are nicio bază științifică.

Indiferent de credințe, sărbătoarea Sfintei Maria Mare și Sfintei Maria Mici aduce comunitățile împreună și alimentează speranța în minuni și într-un viitor mai bun. Este un timp în care oamenii se conectează cu spiritualitatea lor și caută protecția divină.

Fie că este vorba de o credință profundă sau de o poveste plină de mister, perioada între 15 august și 8 septembrie rămâne una specială pentru mulți oameni. Este o ocazie de a reflecta asupra trecerii timpului, de a împărtăși speranțe și de a căuta binecuvântarea și îndrumarea divină.

Comentarii