6 august, schimbarea la fata a Domnului
6 august reprezinta o mare sarbatoare crestina. Exista o multime de credinte populare referitoare la aceasta sarbatoare.
Schimbarea la fata a Domnului sa va gaseasca sanatosi si sa va aduca tot ce va doriti! Sa va fie viata senina ca o zi de vara si rodnica precum o zi de toamna bogata!
Trimite pe Facebook:
Schimbarea la fata a Domnului sa alunge din viata ta tot ce este rau, urat, dureros, si sa iti aduca numai zile bune, cu sanatate, cu veselie si mult noroc!
Domnul sa fie mereu alaturi de tine, sa te vegheze si sa te fereasca de rele, sa iti dea sanatate si pace sufleteasca tie si familiei tale!
Fie ca in aceasta zi de mare sarbatoare sa ti se implineasca toate dorintele, sa fii sanatos, sa ai belsug in casa si prieteni adevarati la masa!
Tin minte ca bunica mea imi spunea cand eram copil ca pe data de 6 august face cerbul pipi in apa, asa ca apa se va raci, se va schimba vremea, va veni curand toamna.
Voi ce stiti din copilarie despre schimbarea la fata a Domnului?
Iata un text superb scris de Camelia Radulian. O zi binecuvântată tuturor!
6 August - Schimbarea la față a Domnului
"De azi, omule, nu te vei mai culca afară și nici nu vei mai dormi pe pământ.
Căci pe sub el se vor ascunde lighioane, iar frigul nopții va avea lung tăiș.
De azi, iarba va îmbătrâni pe câmpuri și va bate prima pală de galben în frunze. De la mesteceni și fân va veni primul semn de toamnă.
De azi, amintește-ți, omule, că ești trecător și privește cum înainte de a trece vremea ta, trece vremea tuturor lucrurilor pe care le atingi.
Poamele se coc, semințele se scutură, florile se ofilesc și se duc spre pământ.
Dar tu nu-ți încărca azi sufletul cu tristețe, nici nu îl certa, căci așa îți va sta până va da din nou colțul ierbii.
Ci ridică ochii tăi spre slăvi și însoțește-te azi cu oameni care înțeleg înaltul. Și schimbă-te.
Și, dacă ai fost rău, fă-te bun. Și dacă ai făcut rău, fă bine. Și dacă ai urât, iartă. Și dacă ai greșit, îndreaptă. Înțelepțește-te, căci vine toamna."
Eram copil si era vara. Era data de 6 august, tocmai in ziua cunoscuta sub numele de Schimbarea la fata a Domnului. Am iesit afara si m-am intalnit cu unul dintre vecinii mei, un baiat cu un an mai mic decat mine. Am decis sa mergem sa ne cumparam cate o inghetata. Apoi inca una, si inca una, si inca una, pana cand am ajuns sa mancam amandoi cate 12 bucati.
Normal ca nu ne-a fost prea bine. M-am dus in casa tremurand de frig. Bunica mea, cand a auzit ca imi este frig in miezul verii, intai mi-a amintit ca e ziua Schimbarii la fata a Domnului, ca s-au racit apele si probabil si vremea.
Abia apoi si-a dat seama ca facusem febra si aveam frisoane. Este o intamplare amuzanta de care imi aduc aminte cu mare placere, mai ales ca bunica nu mai este.
Schimbarea la fata a Domnului sa va gaseasca pe toti sanatosi, sa va aduca fericire, surprize cat mai placute, familia sa va fie alaturi, prietenii sa fie sinceri si adevarati si numai lucruri bune sa vi se intample astazi si in zilele care vor veni.
S-ar putea sa te intereseze si aceste articole
Intre 15 august si 8 septembrie oamenii nu imbatranesc
Exista miracole, exista viata, exista oameniSchimbarea la față a Domnului: O încântătoare manifestare divină a credinței creștine
Introducere: Una dintre cele mai semnificative evenimente din viața lui Isus Hristos este reprezentată de Schimbarea la față, care a avut loc pe 6 august. Această întâmplare, menționată în Evanghelii, aduce o lumină divină asupra identității sale și servește ca o dovadă a puterii și a gloriei sale. Schimbarea la față este considerată o revelație a naturii sale divine, în timp ce el se pregătea să își îndeplinească misiunea pe pământ.
Context biblic și locul evenimentului: Potrivit Evangheliei după Matei, Marcu și Luca, Schimbarea la față a avut loc pe un munte în prezența lui Petru, Iacob și Ioan, trei dintre apostoli. Acest eveniment a avut loc la aproximativ opt zile după ce Isus le-a spus discipolilor săi despre moartea și învierea sa viitoare. Muntele pe care s-a petrecut Schimbarea la față nu este specificat în mod clar în textele biblice, dar tradiția creștină îl identifică adesea cu Muntele Tabor sau Muntele Hermon.
Descrierea evenimentului: Atunci când Isus s-a rugat pe munte, în fața ochilor uimiți ai apostolilor săi, el a fost transfigurat. Haina sa a devenit strălucitoare și albă ca lumina, iar fața sa a strălucit ca soarele. În același timp, doi profeți din Vechiul Testament, Moise și Ilie, au apărut înaintea lui Isus și au vorbit cu el despre suferința și moartea sa iminentă. Această manifestare divină a Schimbării la față a atestat nu numai natura divină a lui Isus, ci și legătura între Legea și Profeții din Vechiul Testament și Împărăția lui Dumnezeu, adusă de Isus.
Semnificația teologică: Schimbarea la față a Domnului are multiple semnificații teologice. În primul rând, ea confirmă identitatea lui Isus Hristos ca Fiul lui Dumnezeu, care a venit pe pământ pentru a împlini planul divin al mântuirii umanității. În această manifestare, Isus devine un înfățișare vizibilă a gloriei divine și a puterii sale. De asemenea, prezența lui Moise și Ilie simbolizează legătura dintre Vechiul și Noul Testament și împlinește profetiile mesianice.
Schimbarea la față este, de asemenea, un moment de pregătire și încurajare pentru Isus și pentru apostoli înainte de începerea călătoriei lui Isus spre Ierusalim, unde va suferi moartea pe cruce. În această experiență, Isus primește confirmarea și susținerea divină pentru misiunea sa supremă.
Învățăminte pentru credincioși: Schimbarea la față a lui Isus Hristos oferă mai multe învățăminte importante pentru credincioși. În primul rând, ne amintește că suferința și moartea nu sunt sfârșitul poveștii, ci că există o glorie și o înviere viitoare. În al doilea rând, ne încurajează să fim martori ai lui Isus și ai puterii sale transformative în lumea noastră. În cele din urmă, ne amintește că rugăciunea și comuniunea cu Dumnezeu pot aduce lumina divină în viețile noastre și ne pot transforma într-oameni noi.
Concluzie: Schimbarea la față a lui Isus Hristos este un eveniment semnificativ în creștinism, reprezentând o manifestare divină și o confirmare a naturii sale divine. Această experiență a avut loc înainte de moartea și învierea sa și a oferit o pregătire și o susținere spirituală atât lui Isus, cât și apostolilor săi. În prezent, Schimbarea la față continuă să fie o sursă de învățăminte și inspirație pentru credincioși, reamintindu-ne de gloria viitoare și de puterea lui Isus de a ne transforma viețile prin credință și rugăciune.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu