Gandul de duminica 7 august 2022

 Gandul de duminica 7 august 2022

De-a lungul timpului s-au spus si scris nenumarate vorbe intelepte din care fiecare persoana poate invata cate ceva. Voi incerca sa iti ofer un asemenea gand in fiecare zi. Gandul de duminica este despre alegerile pe care femeile le fac in viata, caci societatea pare sa se indrepte catre o zona defecta.

Am ales gandul de duminica dupa ce mi-am amintit de fetele si femeile care, din cauza saraciei si a exemplelor negative din lumea mondena, prefera sa isi aleaga un barbat care are bani, chiar daca acesta nu le trateaza cu respectul pe care orice om il merita. 

Nu stiu cine a spus vorba aceasta inteleapta. Am gasit citatul pe internet si am decis sa il postez si aici. Cu cat asemena vorbe ajung la mai multe fete si femei, cu atat cresc sansele ca ele sa aleaga omul pe care il iubesc cu adevarat si care, la randul lui, le iubeste, le rasfata, le respecta. 

Mai bine sa fii regina unui om sarac decat sclava unui om bogat.

Trimite pe Facebook:

 

 Mai bine sa traiesti intr-o coliba saracacioasa, dar sa te trezesti zambind langa omul de care iti este drag, decat intr-un palat aurit care este de fapt o colivie din care nu poti scapa si in care nu esti fericita. 

Stiu, viata traita in saracie nu este tocmai placuta, insa daca ai alaturi omul potrivit, omul care te iubeste, te respecta si lupta pentru tine, atunci puteti construi impreuna o viata frumoasa si o familie reusita.

Pentru orice femeie din lume este umilitor sa depinda de barbatul bogat pe care l-a ales, daca intre ei nu exista iubire adevarata. 

Pentru ca in viata sunt si situatii cand unul dintre partenerii din cuplu trece prin momente grele si ajunge sa depinda de banii celuilalt, dar atata timp cat exista respect, intelegere si iubire, intre ei nu vor exista reprosuri, umilinte si nici pareri de rau. 





Am cunoscut o doamna care avea o fetita. Un copil extraordinar de frumos, cu zambet cald, ochi de un albastru stralucitor si bucle blonde care ii cadeau pe umeri. Un copil superb, cum orice parinte si-ar dori. 

De cate ori i se spunea mamei ca fetita ei nu invata, ca ar avea nevoie de mai multa atentie si de ajutor la lectii, mama isi lua o mutra indignata si spunea pe un ton aspru:

-Pentru ce sa isi piarda vremea invatand? De ce sa imi obosesc copilul? E fata, e foarte frumoasa si inteligenta. Cand va creste, isi ia un barbat cu bani si cu asta basta. Ce nevoie are de scoala?

Nici un argument, din cate i-au fost aduse, nu i-a putut schimba parerea. Fata a crescut, s-a maritat, insa nu cu un barbat cu bani, cum visase mama ei, ci cu un om simplu, cu un salariu modest. Acum e si saraca, si fara prea multa scoala, fara pic de cultura generala si incapabila sa aiba un job bun, sa isi castige propriul ei banut, asa cum e normal in anul 2022. 

Pacat, nu-i asa? 

Orice femeie ar trebui sa stie asta

Puterea și demnitatea personală: Mai bine să fii regina unui om sărac decât sclava unui om bogat

Introducere: Expresia "Mai bine să fii regina unui om sărac decât sclava unui om bogat" subliniază importanța autonomiei și demnității personale în fața bogăției materiale. În acest articol, vom explora semnificația profundă a acestei expresii și vom analiza motivele pentru care este mai valoros să te bucuri de libertate și să ai control asupra propriei tale vieți, chiar și în absența abundanței materiale.

Libertatea și independența personală: A fi regina unui om sărac simbolizează autonomia și libertatea personală. O persoană care este liberă să-și aleagă propriul drum în viață și să-și construiască propria sa fericire nu depinde de bunăvoința sau generozitatea altora. Într-un context în care sărăcia poate exista, dar în care ai libertatea de a lua propriile decizii, poți să-ți explorezi pasiunile și aspirațiile, să-ți dezvolți talentele și să-ți construiești propriul succes.


Dignitatea și respectul de sine: A fi sclavul unui om bogat implică dependență și subordonare, ceea ce poate duce la pierderea demnității și a respectului de sine. Atunci când cineva controlează complet viața ta și te tratează ca pe o proprietate, ești redus la un statut inferior și te simți lipsit de putere și de voce. În schimb, faptul de a fi regină a propriei tale vieți, indiferent de situația materială, îți permite să-ți menții demnitatea și să fii tratată cu respect, având dreptul să iei decizii în interesul tău și să te afirmi ca individ.


Autenticitate și adevărata iubire: Într-o relație în care ești regină, există posibilitatea de a avea o conexiune autentică și sinceră cu partenerul tău. Acesta te iubește și te respectă pentru cine ești, nu pentru bogăția pe care o ai. O astfel de relație este bazată pe sentimente profunde, valori comune și apreciere reciprocă, în loc să fie guvernată de interese materiale. În contrast, fiind sclava unui om bogat, sentimentele tale pot fi neglijate sau exploatate în numele prosperității financiare.


Stabilitatea și controlul asupra propriei vieți: Chiar dacă ești regina unui om sărac, poți să-ți construiești o viață stabilă și să ai controlul asupra propriului destin. Chiar dacă poate nu te bucuri de luxuri și privilegii, ai capacitatea de a-ți gestiona propriile resurse și de a face alegeri în funcție de propriile dorințe și nevoi. Sclavia în fața unui om bogat, în schimb, înseamnă că îți pierzi autonomia și controlul asupra propriilor tale decizii, fiind nevoită să te supui voinței altcuiva.


Experiențele autentice și satisfacția personală: O viață în care ești regina unui om sărac poate aduce experiențe autentice și satisfacție personală, care nu se bazează pe bunurile materiale. Poți descoperi bucurii simple în lucrurile mărunte, în relații autentice cu oamenii din jur și în realizările personale obținute prin propria muncă și eforturi. În timp ce bogăția materială poate oferi confort și lux, nu poate înlocui satisfacția interioară și fericirea autentică care provin din împlinirea personală.

Concluzie: Expresia "Mai bine să fii regina unui om sărac decât sclava unui om bogat" subliniază importanța libertății personale, demnității și controlului asupra propriei vieți în fața bogăției materiale. Fiind regina propriei tale vieți, ai puterea de a-ți alege propriul drum, de a-ți menține demnitatea și de a-ți construi propriul succes. Acestă expresie ne amintește că valorile autentice și experiențele împlinitoare sunt mai importante decât statutul social sau averea materială.

Comentarii