luni, 15 august 2022

Sfanta Maria se sarbatoreste pe data de 15 august

 Sfanta Maria se sarbatoreste pe data de 15 august

Pentru ca ieri, dupa ce am distribuit diverse urari de sf Maria, am primit in privat mesaje de la cunoscuti si necunoscuti care ma certau sau doar imi atrageau atentia, am decis sa scriu acest articol si sper sa il distribuiti, ca sa ajunga la cat mai multi oameni. Sa ii invatam sau sa le reamintim ca Sfanta Maria se sarbatoreste pe data de 15 august a fiecarui an. 

Aceasta zi mai poarta numele de Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului. Probabil din acest motiv oamenii isi imagineaza ca nu putem face urari de zi onomastica si nu putem petrece, caci este ziua in care Maica Domnului a urcat la ceruri. 

Trimite pe Facebook:

 

Nimic mai fals. Pe data de 15 august le putem spune celor dragi La multi ani si putem organiza petreceri, ne putem aduna impreuna, familie si prieteni, pentru a-i serba pe cei care poarta numele de Maria sau derivatele sale. 

Sa nu va fie teama sau rusine sa le spuneti celor dragi La multi ani de sf Maria. Cei care va judeca sau va cearta nu stiu ca putem face asta fara sa suparam pe cineva. Dar vor invata si ei, daca le vom explica, daca vor avea curiozitatea sa deschida o carte sau sa intrebe un preot. 

Iata cateva dintre argumentele care sustin ideea ca putem sarbatori Sfanta Maria pe data de 15 august:

-Maica Domnului s-a bucurat ca drumul ei pe pamant s-a incheiat si ca poate urca linistita la cer, la Fiul ei. La fel de mult s-au bucurat si cei care erau in jurul ei. Aceasta sarbatoare poarta numele de Adormirea Maicii Domnului pentru ca oamenii sa o deosebeasca de alte sarbatori ale Fecioarei Maria si pentru ca trecerea sa la cer nu a fost decat o adormire aici, pe pamant. 

-Crestin-ortodoxii sarbatoresc aproape toti sfintii nu dupa data la care s-au nascut, ci dupa data la care au murit. Si, dupa cum este scris in cartile sfinte, cei mai multi dintre sfintii pe care ii sarbatorim au fost niste martiri, au murit in chinuri inimaginabile. Oare ar trebui sa nu mai sarbatorim din acest motiv? Nu, ii putem sarbatori pe ei si pe pamantenii care le poarta numele fara probleme. 

-Daca nu am fi putut sarbatori Sfanta Maria in data de 15 august, cel mai probabil ar fi fost zi de post. Dar nu este. Este o sarbatoare ca toate celelalte cu nume de sfinti si putem trimite urari, putem spune La multi ani Maria si putem sarbatori.

-Maria Mica, sarbatoarea din data de 8 septembrie, este in general dedicata copiilor care poarta numele de Maria si derivatele sale. Sigur ca putem face urari adultilor si atunci, sigur ca putem trimite mesaje sau flori celor dragi si la aceasta data, insa de preferat este sa o pastram pentru copii.

-Pentru toti cei care au nelamuriri, pentru cei care considera ca ei stiu mai bine, sfatul meu este sa intrebe preotii. Ei sunt cei mai in masura sa lamureasca astfel de lucruri si sa faca lumina in ceea ce priveste intrebarile de genul Cand se sarbatoreste Sfanta Maria, pe ce data pot spune La multi ani Maria, data la care o sarbatorim pe Sf Maria si asa mai departe. 

 Te voi ruga sa dai mai departe acest articol, sa il distribui pe facebook si unde mai crezi tu, pentru ca informatia sa ajunga la toata lumea si oamenii sa invete ca Sfanta Maria se sarbatoreste pe data de 15 august a fiecarui an. La multi ani, Maria! 


cand sarbatorim sfanta maria


Aici gasesti cele mai frumoase urari de sf Maria

Sfânta Maria - O figură deosebită în tradiția creștină

În tradiția creștină, Sfânta Maria ocupă un loc deosebit și este considerată una dintre cele mai importante figuri din istoria religioasă. Ea este venerată în diferite confesiuni creștine, iar influența sa este resimțită într-o multitudine de practici și credințe.

Maria este cunoscută și sub numele de Fecioara Maria sau Născătoarea de Dumnezeu. Ea este mama lui Isus Hristos și prin nașterea și educația sa, este considerată de către creștini drept cea mai binecuvântată femeie din istorie. Prin natura sa umană și prin faptul că a primit darul nașterii lui Hristos, Maria a devenit legătura dintre Dumnezeu și omenire.

Rolul Mariei în creștinism este divers și complex. În primul rând, ea este un exemplu de sfințenie și puritate. Este descrisă ca o femeie virtuoasă, plină de credință și încredere în Dumnezeu. Este adesea considerată modelul perfect al mamei și soției creștine, fiind un exemplu de iubire, smerenie și răbdare.

De asemenea, Maria ocupă un loc important în teologia creștină. În tradiția catolică, ea este considerată Fecioara Fecioarelor și este adesea invocată în rugăciuni și rituri. Este venerată și cinstită ca o intermediară între credincioși și Dumnezeu. În unele confesiuni ortodoxe, Maria este numită "Preasfânta Născătoare de Dumnezeu" și i se acordă o deosebită importanță în viața de credință.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului sau Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai importante sărbători creștine care îi este dedicată. Această sărbătoare marchează trecerea Maicii Domnului din această lume în veșnicie, iar evenimentul este însoțit de multă venerație și rugăciune în toată lumea creștină.

De-a lungul istoriei, Maria a fost o sursă de inspirație pentru artiști, poeți și muzicieni. Ea a fost subiectul multor picturi celebre, iar numeroase cântece și poezii au fost compuse în onoarea sa. Simbolismul și frumusețea sa au inspirat o gamă largă de expresii artistice, iar imaginea ei este adesea asociată cu dragostea maternă, compasiunea și speranța.

În concluzie, Sfânta Maria este o figură deosebită în tradiția creștină și un exemplu de credință, iubire și sfințenie. Rolul său ca mamă a lui Isus Hristos și intermediară între Dumnezeu și omenire îi conferă o importanță și o venerație speciale în cadrul creștinismului. De-a lungul timpului, ea a rămas o sursă de inspirație și adorație pentru mulți credincioși, iar contribuția sa în tradiția și cultura creștină este imensă.

Un comentariu:

  1. Și eu am văzut pe Facebook o postare a cuiva cunoscut care purta un nume derivat din numele Maria, postare în care scria că nu se spune "La mulți ani!" la această sărbătoare. Primisem un articol de la socrul meu care lămurea această problemă, astf că l-am trimis și ei pe mesageria Facebook, spunându-i la sfârșit că astfel stând lucrurile, pot să-i fac binecunoscuta urare. Nu știu dacă a citit sau nu articolul, cert este ca mi-a trimis răspuns : "Nu se spune. Mulțumesc, dar rămâne pe 5 și 8 septembrie." Nu i-am mai răspuns, nu avea niciun rost...

    RăspundețiȘtergere