Gandul de luni 8 august 2022

 Gandul de luni 8 august 2022

Exista anumite indemnuri atat de intelepte, incat nu te poti abtine sa nu le citesti si recitesti deseori, ba chiar simti si dorinta de a le impartasi cu cei din jur. Este si cazul gandului de astazi. 

Cand cineva arunca cu noroi in tine, tu arunca cu iubire. Fiecare arunca cu ce are in suflet. 

Trimite pe Facebook:

 

 Mi-a placut foarte mult aceasta vorba si am decis sa o astern pe blog la categoria Gandul zilei, ca sa o pot regasi usor si ca sa ajunga cat mai repede si la voi, cei care ma urmariti. 

Vreau sa spun un lucru. Eu petrec foarte mult timp zilnic pe internet, din diverse motive - pe internet lucrez (scriu articole pentru diverse firme), pe internet ma relaxez o parte din timp, de pe internet ma informez etc. 

Ei bine, cu fiecare noua zi simt ca oamenii sunt tot mai rai, mai indarjiti, mai dornici de cearta. Nu stiu daca se comporta la fel si in realitate, in viata lor obisnuita, insa ceea ce vad la multi oameni pe internet ma sperie cumplit.

Asta nu este lumea in care sa vreau sa traiesc. Este o lume rea, murdara, falsa, periculoasa pentru orice persoana cu suflet bun, pentru orice om linistit si iubitor de frumos, pentru orice fiinta vie care vrea o viata placuta. 

Ma sperie cand vad oameni care rad si se distreaza cand citesc stiri despre morti, despre bolnavi, despre calamitati, despre razboaie,  despre diverse rele care ne fac viata grea. 

Oare ce suflete au aceste fiinte? Sunt oameni reali, care traiesc langa noi, printre noi. Ce suflete au? Mai au oare suflete sau li s-a atrofiat de tot simtul empatiei, al milei, al rusinii, al bunatatii, al omeniei? 




Te invit sa descoperi alte ganduri intelepte de pe blogul meu. Aici poti vedea gandul de vineri si gandul de sambata

Am cunoscut candva o familie care avea multi copii. La suprafata parea a fi o familie normala, ca oricare alta. Dupa ce am stat alaturi de ei o zi intreaga, mi-am cam schimbat parerea.

Cand am vorbit cu barbatul, capul acelei familii, aproape ca m-am plictisit auzindu-l cum isi lauda copiii si nevasta. Vorbea atat de frumos despre femeia lui, ca aproape ca te puteai indragosti de ea, de caracterul ei, de bunatatea ei. 

Mai tarziu am avut ocazia de a vorbi separat numai cu femeia, nevasta acelui om. Atatea lucruri rele mi-au auzit urechile, ca am crezut ca o sa mi se sparga timpanele. Il barfea, il vorbea de rau, mintea spunand ca nu o respecta si nu o trateaza asa cum ar merita, folosea cuvinte foarte urate la adresa omului ei. 

Atunci am inteles prima data ca fiecare om scoate la suprafata ceea ce are in suflet. Unii flori inmiresmate, altii putregai. E tare urat sa le vorbesti strainilor de rau pe cei cu care iti duci zilele, pe cei pe care i-ai ales sa iti fie alaturi la bine si la rau intreaga viata. 

Asta spune multe in primul rand despre tine, nu despre ei. 

Legenda florilor de tei

Cand cineva arunca cu noroi in tine, tu arunca cu iubire. Fiecare arunca cu ce are in suflet.

În lumea noastră adesea tulbure, suntem expuși la diverse provocări și situații care ne pot răni sau ne pot pune la încercare. Într-un astfel de context, poate părea natural să reacționăm la răutatea sau la nedreptatea celor din jur, aruncând cu noroi la rândul nostru. Cu toate acestea, există o abordare diferită, una care ne poate ajuta să depășim obstacolele cu eleganță și să rămânem fideli valorilor noastre interioare.

"Când cineva aruncă cu noroi în tine, tu aruncă cu iubire" este o expresie care exprimă această abordare înțeleaptă și matură. În loc să ne lăsăm afectați negativ de acțiunile celorlalți, putem alege să răspundem cu compasiune și empatie, aruncându-le în schimb cuvinte și gesturi pline de iubire.

Este important să înțelegem că atunci când cineva aruncă cu noroi în noi, acel gest provine dintr-un loc de durere, tristețe sau frustrare în sufletul lor. De cele mai multe ori, răutatea pe care o observăm în exterior este doar un ecou al luptelor interioare ale persoanei respective. Prin urmare, dacă alegem să aruncăm cu iubire, ne folosim de puterea noastră interioară de a înțelege și de a ajuta, în loc să perpetuăm un ciclu nesfârșit al răzbunării și al răului.

Aruncând cu iubire, ne putem transforma atât pe noi înșine, cât și relațiile noastre cu cei din jur. Comunicarea plină de empatie și înțelegere poate deschide uși și poate aduce vindecare într-un mod pe care răutatea și resentimentul nu-l pot realiza niciodată. Prin a ne îndrepta atenția către acțiuni și cuvinte pline de iubire, putem schimba perspectiva celorlalți și putem fi modele de inspirație pentru cei din jur.

Desigur, aruncând cu iubire nu înseamnă a ignora nedreptățile sau a ne abandona valorile personale. Cu toate acestea, este important să recunoaștem că răutatea nu poate fi înfrântă cu aceeași energie negativă care o alimentează. Prin a alege să răspundem cu iubire, nu numai că ne protejăm propria fericire și bunăstare, ci și îi oferim celuilalt șansa de a reflecta asupra acțiunilor și de a-și redirecționa propriul comportament.

În concluzie, când cineva aruncă cu noroi în tine, tu aruncă cu iubire. Fiecare dintre noi are posibilitatea de a alege cum reacționăm la provocările vieții și la acțiunile celorlalți. Aruncând cu iubire, ne dezvoltăm înțelepciunea interioară, deschidem porți către înțelegere și ne manifestăm adevărata forță prin bunătate și compasiune.

Comentarii