Pastreaza alaturi oamenii care merita cu adevarat

 Pastreaza alaturi oamenii care merita cu adevarat

Gandul de luni 15 august 2022 este despre oameni. Dupa cum probabil stii deja, incerc sa postez pe blog in fiecare zi un nou citat din care fiecare dintre noi sa invete sau sa isi aminteasca ceva. 

Citatul de astazi este un citat educativ pe care il voi explica in randurile care urmeaza. 

Păstrează mereu alături oameni care te pot ajuta să devii cea mai bună versiune a ta.

Trimite pe Facebook:

 

 In primul rand, as incepe chiar cu sintagma "cea mai buna versiune a ta". Ce inseamna aceste cuvinte pe care le intalnim tot mai des in carti, in filme, in conversatii, in citatele motivationale de pe facebook? 

Ei bine, sa devii cea mai buna versiune a ta inseamna sa te autoperfectionezi clipa de clipa, sa fii mai bun decat ai fost ieri, mai documentat, mai priceput la ceva, mai presus de persoana care ai fost ieri, luna trecuta, anul trecut etc. 

Astazi voi completa cu un citat pe care l-am pastrat ca pe o comoara in memorie si care sper sa iti fie si tie util. Sa presupunem ca intr-un cos ai zece mere, dintre care noua bune si unul stricat. Niciodata merele bune nu vor putea sa il repare pe cel stricat, insa cel stricat le poate usor distruge pe cele bune. 

Tot asa este si in viata, daca ne gandim la oameni. Cand esti inconjurat de oameni rai, oricat ai fi tu de bun de la natura, cu timpul acei oameni te vor trage in jos si vei deveni ca ei, un om rau. 

Dar cand esti inconjurat de oameni buni sau de oameni inteligenti, de la care ai mereu ceva de invatat, vei deveni si tu din ce in ce mai bun si mai inteligent. 

Cu alte cuvinte, dupa un proverb romanesc, spune-mi cu cine te insotesti ca sa iti spun cine esti. Fereste-te de oamenii nepotriviti, de cei care te pot trage in jos, de cei de la care nu ai nimic de invatat, de cei cu suflet rau, ca sa nu devii ca ei. 

Pastreaza alaturi oameni cu suflet frumos, oameni culti, oameni sensibili, oameni care iubesc frumosul si care sunt marinimosi, oameni care te pot ajuta sa devii un om minunat, cu suflet mare, cu realizari cat mai multe, cu idei bune si bucurii nenumarate. 

Iata ce spun altii despre perioadele in care au fost inconjurati de oameni nepotriviti, care i-au tras in jos si le-au adus numai nefericire:

"Mi-era teama sa privesc in interior, caci acolo se adunase parca toata suferinta lumii. Ma dureau fricile, dorurile, neimplinirile si sperantele naruite. Ma durea tot ceea ce cunosteam, la fel cum ma durea si ceea ce imi era necunoscut. Atat de multe durere parca nu simtisem niciodata. 

Urla in mine cu forta unui uragan. Batea la portile mintii, sa iasa afara, la lumina, sa poata fi vazuta in toata goliciunea sa. Mi-era teama sa o las, caci mi-ar fi sangerat ochii de adevarurile ivite. As fi ramas surda daca as fi auzit toate grozaviile care se aduna intr-un suflet de om. As fi incremenit intr-o vesnica tacere." - vienela.ro

Pastreaza alaturi de tine oamenii care merita cu adevarat, iar de ceilalti fugi cat mai ai timp! Pastreaza alaturi oameni care te pot ajuta sa iti depasesti conditia si sa ajungi mai presus decat erai ieri. 







Iubire de fecioara



Investește într-un cerc de oameni care te susțin să devii cea mai bună versiune a ta

Introducere: În drumul nostru către autodezvoltare și creștere personală, este esențial să avem oameni alături de noi care să ne susțină și să ne inspire. Fiecare dintre noi are potențialul de a deveni cea mai bună versiune a sa, iar alegerea unui cerc de oameni care ne încurajează și ne motivează poate juca un rol crucial în atingerea acestui obiectiv. În acest articol, vom explora importanța de a avea oameni alături care ne pot ajuta să ne dezvoltăm și să devenim cei mai buni noi înșine.

Inspiră-te de la oameni care au realizat deja ceea ce îți dorești: Unul dintre cei mai puternici factori care ne pot ajuta să ne dezvoltăm este prezența unor modele de urmat. Atunci când suntem înconjurati de persoane care au obținut succesul pe care și noi ni-l dorim, suntem motivați să depunem eforturi suplimentare pentru a atinge același nivel de excelență. Alege-ți mentori în domeniile care te pasionează și încearcă să înveți de la experiența lor. Acești oameni te pot ghida și încuraja să îți depășești limitele și să atingi potențialul maxim.


Alege prieteni care îți sunt sinceri și te susțin: Prietenii autentici sunt cei care te vor susține necondiționat în călătoria ta de creștere personală. Acești oameni îți vor oferi sprijinul emoțional necesar, îți vor oferi feedback constructiv și te vor încuraja să rămâi concentrat pe obiectivele tale. Alege-ți prieteni care îți împărtășesc valorile și aspirațiile, cei care îți vor fi alături în momentele bune și rele și care vor crede în tine chiar și atunci când îți este greu să crezi în tine însuți.


Conectează-te cu oameni din domeniul tău de interes: O modalitate eficientă de a te dezvolta într-un domeniu este să te conectezi cu oameni care împărtășesc aceeași pasiune și interes ca și tine. Participă la evenimente, conferințe sau workshop-uri în domeniul tău de interes și fă-ți noi cunoștințe. Interacțiunea cu profesioniști din domeniu îți poate oferi oportunități de învățare, colaborare și creștere. Prin conectarea cu acești oameni, vei putea beneficia de experiența și cunoștințele lor și vei avea o sursă constantă de inspirație și motivație.


Caută susținere în familie: Familia reprezintă baza noastră și adesea cei mai mari susținători. Comunică cu membrii familiei tale despre obiectivele și aspirațiile tale și solicită sprijinul lor. Împărtășește cu ei succesele și dificultățile tale și cere-le feedback și sfaturi. Familia ta te cunoaște cel mai bine și te vor sprijini în orice decizie ai lua pentru a deveni cea mai bună versiune a ta.

Concluzie: Închei acest articol subliniind importanța de a alege oameni care te pot ajuta să devii cea mai bună versiune a ta. Un cerc de oameni care te susține, te inspiră și te motivează poate face o diferență semnificativă în procesul tău de autodezvoltare și creștere personală. Investește timp și energie în relațiile cu acești oameni și vei descoperi că vei evolua în mod remarcabil. Amintește-ți că ești înconjurat de potențialul de a deveni cea mai bună versiune a ta și că oamenii care îți sunt alături pot fi sursa ta de inspirație pentru a-ți atinge acest potențial.

Comentarii