Gandul de sambata 13 august 2022

 Gandul de sambata 13 august 2022

Dupa cum stiu deja cei care ma urmaresc constant, am decis sa postez zilnic un gand frumos, un citat interesant, niste cuvinte intelepte din care sa invatam sau care sa ne aminteasca sa traim frumos, sa fim buni ca sa avem o viata placuta. 

Pentru astazi am ales un citat despre oameni buni si sper sa iti placa si sa te convinga ca merita sa te abonezi la blog si sa ma urmaresti in fiecare zi. 

Oamenii frumosi nu sunt intotdeauna buni, insa oamenii buni sunt mereu frumosi

Trimite pe Facebook:

 

 Ai observat ce stralucire calda au in privire oamenii cu suflet bun, oamenii care se bucura cand ajuta, cand iarta, cand pot fi alaturi de alti oameni? Ei bine, aceea este adevarata frumusete, nu cea data de farduri si bijuterii. 

Daca ai inima buna si sufletul curat, daca iti place sa le intinzi o mana de ajutor celor din jur, daca te simti bine cand faci o fapta buna, oricat ar fi ea de mica, atunci cu siguranta esti un om frumos, un om care merita tot respectul nostru, prietenia si admiratia noastra, a celor din jur, a tuturor. 

Sa nu te schimbi niciodata, om frumos, om cu suflet bun, om cu inima mare! 

Iata un citat gasit pe blogul vienela.ro. Ar trebui sa ne dea de gandit. 

"Mă gândesc la oamenii răi ca la niște biete ființe lipsite de dragoste care își găsesc alinarea în certuri interminabile. Mă uit la ei și le văd răutatea ieșind din gură precum veninul din colții șerpilor. Sunt otrăvitori, sunt toxici, sunt periculoși. Sper să rămân cu mintea întreagă, să nu ajung vreodată să mă comport ca acești așa-ziși oameni. Răutatea și lipsa de educație îi fac să atace fără să aibă motive întemeiate și fără să țină cont de nimic. Probabil e singura modalitate prin care se pot răzbuna pe viața proastă pe care o duc. Nu se pot iubi nici măcar pe ei. Dacă s-ar iubi, nu și-ar transforma viața într-un iad plin de venin. E așa trist…"

Am un prieten care spunea candva asta - s-a constatat de cand lumea ca e usor sa fii domn si generos pe burta plina, mai greu insa cu ea goala. Acolo e arta.

Intr-adevar, cand ai bani pare usor sa ajuti alti oameni, nu-i asa? Dar ce faci atunci cand nu ai bani? Rupi din putinul tau pentru a le da si altora sau astepti pana vin pentru tine zile mai bune?

Aceasta este o intrebare grea, la care putini pot raspunde cu DA, convinsi ca pot oricand sa rupa din putinul pe care il au pentru a ajuta acolo unde este nevoie. Si nu este neaparat vorba despre bani, ci si despre timp, despre zambete, despre tot ceea ce include cuvantul bunatate.

Iata si poza care insoteste citatul de astazi, gandul de sambata care mi-a atras atentia si pe care il daruiesc oamenilor buni din aceasta lume tot mai rea.




Trandafiri albi intr-o vaza foarte frumoasa. Este darul meu pentru voi, ca sa va fac ziua de sambata mai frumoasa. 

S-ar putea sa iti placa si aceste articole:






Prima iubire nu se uita niciodata. Iubirea ca o ploaie

Frumusețea interioară transcende aspectul exterior: Oamenii frumoși nu sunt întotdeauna buni, însă oamenii buni sunt mereu frumoși

Există o credință răspândită în societatea noastră conform căreia frumusețea fizică este direct proporțională cu frumusețea interioară. Cu toate acestea, realitatea ne arată că aspectul fizic al unei persoane nu este întotdeauna un indicator al caracterului său. În schimb, calitățile interioare, cum ar fi bunătatea și compasiunea, sunt cele care conferă o frumusețe autentică și rămân constante în timp. Acest articol analizează această idee și explorează modul în care oamenii buni reușesc întotdeauna să radieze frumusețe, indiferent de aspectul lor exterior.

Frumusețea fizică și iluzia ei: De-a lungul istoriei, societatea a fost fascinată de frumusețea fizică. Idealurile de frumusețe impuse de mass-media și presiunea asupra aspectului exterior au creat o iluzie că frumusețea fizică este o măsură a valorii și bunătății unei persoane. Cu toate acestea, această idee nu este susținută de realitate. În multe cazuri, oamenii frumoși pot ascunde personalități egoiste sau manipulative în spatele unui aspect atrăgător.


Frumusețea interioară și strălucirea ei: În contrast cu frumusețea fizică, frumusețea interioară este un aspect care nu se estompează odată cu trecerea timpului. Persoanele cu o inimă bună, care manifestă compasiune, generozitate și înțelegere, emit o strălucire specială care îi face să fie atrăgători în ochii celor din jur. Această frumusețe autentică este resimțită de oamenii din jurul lor și este mai durabilă decât orice trăsătură fizică.


Impactul comportamentului asupra frumuseții: Comportamentul unei persoane este un factor cheie în stabilirea adevăratei sale frumuseți. Oamenii buni au tendința de a fi deschiși, prietenoși și înțelegători, ceea ce îi face să fie plăcuți în compania altora. Empatia și altruismul lor se reflectă în acțiunile lor de zi cu zi și atrag oamenii care apreciază astfel de trăsături. Frumusețea lor interioară se reflectă în felul în care tratează și se preocupă de ceilalți, iar acest lucru se traduce într-o atracție naturală.


Schimbarea percepției sociale: În ultimii ani, societatea a început să se distanțeze de idealurile nerealiste de frumusețe fizică și să pună mai mult accent pe frumusețea interioară. Aprecierea calităților precum empatia, bunătatea și integritatea devine din ce în ce mai importantă, iar oamenii încep să conștientizeze că acestea sunt trăsături care aduc satisfacție și împlinire pe termen lung în relațiile interpersonale.


Căutarea echilibrului între frumusețea interioară și exterioară: Deși frumusețea interioară este valorizată în mod corect, nu trebuie să subestimăm importanța și impactul frumuseții exterioare. Oamenii pot lucra asupra aspectului lor fizic pentru a-și spori încrederea în sine și a se simți bine în propriul corp. Cu toate acestea, este esențial să se păstreze un echilibru între cele două aspecte ale frumuseții, pentru a evita să se pună excesiv accent pe unul și să se neglijeze celălalt.

Concluzie: Oamenii frumoși nu sunt întotdeauna buni, iar frumusețea fizică nu poate înlocui niciodată calitățile interioare valoroase. Oamenii buni, cei care cultivă bunătatea, compasiunea și integritatea în viețile lor, sunt mereu frumoși indiferent de aspectul lor exterior. Într-o lume în care frumusețea este adesea înțeleasă greșit, ar trebui să ne străduim să apreciem și să promovăm adevărata frumusețe interioară, recunoscând-o ca fiind sursa unei conexiuni umane autentice și durabile.

Comentarii