La multi ani de Sfantul Alexandru

 La multi ani de Sfantul Alexandru

Fie ca sfantul al carui nume il porti sa te vegheze mereu si sa iti aduca sanatate, iubire si fericire. La multi ani de Sfantul Alexandru pentru toti cei care poarta acest nume sau unul dintre derivatele lui. 

Sa ai o zi onomastica minunata, cu voie buna, surprize placute, oameni dragi alaturi si cat mai multe bucurii! La multi ani, Alexandru! La multi ani, Alexandra! La multi ani tuturor celor care sunt ocrotiti de Sf Alexandru!

Iti doresc sa ai o zi onomastica frumoasa si o viata minunata, plina de iubire, fericire, noroc si multa sanatate! La multi ani de zi onomastica, Alexandru! 

Trimite pe Facebook:

 

 Fiinta care mie imi este cea mai draga de pe acest pamant poarta si numele de Alexandru. Din toata inima ii urez sa aiba o viata placuta, sa se bucure de fiecare clipa, sa traiasca intens si pana la adanci batraneti, cu fericire in suflet si armonie in casa! La multi ani, dragul meu! Te iubesc!

Pentru cei care nu stiu, tin sa mentionez ca sarbatorim Sfantul Alexandru la data de 30 august in fiecare an. Le puteti trimite urari frumoase si mesaje de la multi ani celor care poarta numele de Alexandru, Alexandra, Alexandrina, Sandu, Sanda, Ducu, Alecu, Sasa si asa mai departe. 

Pentru ca sfantul Alexandru pica intr-o zi de vara, cei mai multi oameni sarbatoresc aceasta zi afara, in aer liber, la gratare, cu muzica, mancare buna, tort, bautura, ca la orice alta petrecere. Tu cum sarbatoresti ziua onomastica a celor dragi?

Tatal meu, de asemenea, purta numele Alexandru. Un gand pios trimit spre el cu mare dor si durere in suflet. Odihna vesnica, tata!

Ce repede trec anii

Felicitare La multi ani de ziua ta

La multi ani, fata mea

La multi ani urari si distractie placuta de ziua ta

Aprinde o lumanare pentru cei plecati, mai ales daca purtau numele de Alexandru sau unul dintre derivatele sale



Vreau sa consemnez pe blog o mica intamplare de anul trecut. Eu vand pe amazon carti de colorat pentru copii si jurnale pentru femei. Cand am inceput aceasta mica afacere, am vrut sa imi pun un nume fictiv si am ales sa fie Alexandru, din motivele expuse mai sus. Ca sa para un nume englezesc, l-am transformat in Alexander. 

Al doilea nume ales era Evelyn, din motive pe care nu le voi expune aici. Ei bine, imediat dupa ce m-am decis sa Evelyn Alexander va fi numele pe care il voi utiliza, am descoperit ca pe pamant exista deja o doamna faimoasa care poarta acest nume si care deja are niste carti publicate. A trebuit sa imi aleg un alt nume, fara nici o legatura cu Alexandru/Alexander. 

Voua, daca purtati acest frumos nume, va doresc din tot sufletul sa aveti o zi onomastica deosebita, cu sanatate si numai bine! Sa va fie viata cat mai frumoasa si usoara, sa aveti tot ce va doriti si sa traiti fericiti pana la adanci batraneti! La multi ani, Alexandru! La multi ani, Alexandra! La multi ani, Alexandrina! La multi ani, Sandu! La multi ani, Soni! 


Sfântul Alexandru este unul dintre sfinții mai puțin cunoscuți, dar cu o importanță spirituală și istorică semnificativă în tradiția creștină. Viața și martiriul său au adus lumină și inspirație credincioșilor de-a lungul secolelor.

Sfântul Alexandru s-a născut în secolul al III-lea în orașul Emesa din Siria. A fost educat într-o familie creștină și a dobândit cunoștințe temeinice despre credința creștină și învățăturile Bisericii. De la o vârstă fragedă, a arătat o mare înțelepciune și o dragoste profundă față de Dumnezeu.

Pe măsură ce creșterea sa în credință devenea tot mai puternică, Sfântul Alexandru a început să predice și să răspândească Evanghelia în rândul oamenilor. Adept al valorilor creștine, a încercat să-i îndrume pe alții către o viață de sfințenie și dreptate. A fost apreciat și respectat pentru cunoștințele sale teologice profunde și pentru blândețea sa.

Cu toate acestea, în timpul domniei împăratului roman Maximian, creștinii au fost supuși unei persecuții fără precedent. Sfântul Alexandru a fost arestat și adus în fața autorităților locale, fiind acuzat de apostazie și blasfemie. În ciuda încercărilor de a-l face să renunțe la credința sa, el a rămas ferm în credința sa în Hristos.

Martiriul său a avut loc într-un mod dramatic. Sfântul Alexandru a fost supus la diferite torturi și chinuri groaznice în încercarea de a-l face să se lepede de credința sa. Cu toate acestea, el a rămas neclintit și și-a menținut credința în Dumnezeu până la sfârșit.

În cele din urmă, Sfântul Alexandru a fost condamnat la moarte și a fost executat prin decapitare. În timpul execuției sale, el și-a întors privirea spre cer și a rostit o rugăciune pentru iertarea celor care l-au persecutat.

Astfel, Sfântul Alexandru a devenit un martir al credinței creștine și un exemplu de curaj și credință neclintită în Dumnezeu. Viața sa este sărbătorită și pomenită în Biserica Ortodoxă în fiecare an, pentru a aduce aminte de mărturia sa de credință și pentru a inspira credincioșii să rămână fideli în ciuda persecuțiilor și încercărilor.

Sfântul Alexandru ne amintește că credința autentică în Dumnezeu poate fi o lumină în mijlocul întunericului și că iubirea și devotamentul față de El merită orice sacrificiu. Viața și martiriul său sunt o chemare la sfințenie și la trăirea valorilor creștine în fiecare aspect al vieții noastre.

Comentarii