La multi ani de Sfintii Mihail si Gavril

 La multi ani de Sfintii Mihail si Gavril

Am pregatit pentru tine cele mai frumoase urari de La multi ani pentru sf Mihail si Gavril. Ti le daruiesc din suflet, fie ca iti vei serba ziua onomastica pe data de 8 noiembrie, fie ca vrei doar sa le trimiti prietenilor si celor dragi din familie. 

Aceste felicitari frumoase de sf Mihail si Gavril au fost gandite sa se potriveasca oricui, fie femeie, fie barbat, fie tanar sau varstnic, fie bogat sau sarac si asa mai departe. Le-am gandit in primul rand ca pentru a le dedica oamenilor dragi din familia mea, caci sarbatorim un Mihai si un Gabriel in fiecare an de Sfintii Mihail si Gavril.

La multi ani de Sf Mihail si Gavril!

Am rugat darnicul soare 

Sa-ti faca viata stralucitoare. 

Am rugat cerul senin 

Sa-ti dea cel mai bun destin.

Îți doresc să ai o viață minunată, pe care să o trăiești cu veselie, înțelepciune, bunătate și iubire! La multi ani, Mihai! La multi ani, Gabriel (Gabi)! La multi ani Mihaela! La multi ani, Gabriela! O zi onomastica minunata va doresc tuturor!

Sărbătoarea Sfinților Arhangheli, cu referire la sfântul Mihail și sfântul Gabriel (și la arhanghelul Rafael în calendarul occidental), este fixată în calendarul bizantin pe 8 noiembrie, iar în cel latin pe 29 septembrie. Acești sfinți sunt patroni ai multor biserici.  - sursa wikipedia

Despre Sfintii Mihail si Gavril se spune ca sunt conducatorii cetelor de ingeri si calauze ale sufletelor care merg spre Rai. 

Traditia populara spune ca pe data de 8 noiembrie si cu o zi inainte, adica pe 7 noiembrie, sunt pomeniti mortii din fiecare familie. Ofrandele pe care le aducem lor se numesc Mosii de Arhangheli. 

Dar e bine sa stii ca Sfintii Mihail si Gavril au grija nu numai de cei care s-au stins din viata, ci si de cei care sunt in viata, de noi toti. Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril sunt pazitorii oamenilor din momentul in care se nasc, pana la moarte si chiar dincolo de ea. Ei se roaga continuu la bunul Dumnezeu pentru sanatatea fiecarui om de pe pamant. 

Despre arhangheli se spune ca sunt patronii fiecarei case. Ei ard pacatele care apar din cauza patimilor si slabiciunilor omenesti. Totodata, ei ii ajuta pe credinciosii care tin posturile crestinesti sa isi purifice constiinta. 

Daca in familia ta si/sau printre cunostintele si prietenii tai exista un Mihail (Mihai, Mihaita, Mihaela etc) sau un Gavril (Gabriel, Gabriela, Gabi, Gabita etc), nu uita sa ii faci o bucurie in data de 8 noiembrie cand e sarbatoare mare si cand le putem spune din tot sufletul la multi ani celor care poarta numele de Mihail sau Gavril. 

Te invit sa te abonezi la canalul meu de youtube, unde maine dimineata (7 noiembrie 2022) va aparea un videoclip de exceptie cu urari de la multi ani de sfintii Mihail si Gavril. 





Pentru alte urari frumoase poti vizita acest blog si poti apoi sa mergi pe canalul de youtube Urari, Mesaje, Felicitari, locul unde zilnic postez mesaje si urari pentru diverse ocazii sau chiar si fara nici o ocazie. Iata cateva exemple de articole pe care le poti gasi pe acest blog. Pe canalul de youtube exista chiar mai multe, mai diversificate, toate sub forma de felicitari muzicale. 

Eu iti multumesc ca imi esti alaturi si ca imi distribui articolele si urarile spre prietenii tai de pe facebook, whatsapp si asa mai departe. Sa ai o zi cat mai placuta si sfanta sarbatoare a arhanghelilor Mihail si Gavril sa iti aduca sanatate, bucurii si tot ce iti doresti! 









Nepotului meu Gabriel, caruia noi ii spunem Gabi, ii urez sa aiba parte de tot ce e mai bun pe lume, sa fie mereu sanatos si fericit, sa isi traiasca viata asa cum ii place, fara ca totusi sa ii deranjeze pe cei din jur! 

Lui Mihai ii voi face urarile personal. O zi onomastica placuta va doresc, dragii mei! 

Sfântul Petru și Sfântul Pavel sunt doi dintre cei mai importanți apostoli ai lui Isus Hristos și, în același timp, două figuri de referință în creștinismul timpuriu. Viața și contribuțiile lor au avut un impact semnificativ asupra răspândirii creștinismului în întreaga lume, iar înțelepciunea și devotamentul lor continuă să inspire și astăzi.

Sfântul Petru, numit și Simon sau Cephas, a fost un pescar din Betsaida, un sat de pe malul Mării Galileii. El a devenit unul dintre cei mai apropiați discipoli ai lui Isus Hristos și a fost martor al multor evenimente importante din viața Mântuitorului. Petru a fost numit "stânca" pe care Isus a întemeiat Biserica și i s-a acordat o autoritate specială. El a fost martorul principal al învierei lui Isus și a jucat un rol crucial în extinderea mesajului creștin după plecarea Mântuitorului.

Petru a fost o personalitate puternică și impetuoasă, dar și un om cu slăbiciuni și îndoieli. În ciuda eșecurilor și greșelilor sale, el a fost iertat și restaurat de Isus și a devenit o figură importantă în întărirea credinței creștine. În cele din urmă, Sfântul Petru și-a dat viața pentru credința sa. Se spune că a fost crucificat în Roma, cu capul în jos, considerând că nu este vrednic să moară în același mod ca Mântuitorul său.

Sfântul Pavel, cunoscut și sub numele de Saul din Tars, a fost un fariseu evreu care persecuta inițial creștinii. Însă, într-o călătorie spre Damasc, a avut o întâlnire cu Isus Hristos, care l-a transformat complet. Saul a devenit unul dintre cei mai fervenți propovăduitori ai creștinismului și a scris epistolele care alcătuiesc o parte importantă a Noului Testament.

Pavel a avut un impact major în extinderea creștinismului în lumea elenistică și romană. Călătorind prin diferite regiuni și fondând comunități creștine, el a transmis mesajul evangheliei cu pasiune și determinare. În plus, Pavel a contribuit la stabilirea unor principii teologice de bază ale creștinismului, insistând asupra importanței harului și a credinței în salvarea creștinilor.

Sfântul Pavel a suferit multe persecuții și a fost închis de mai multe ori, dar nu și-a pierdut niciodată credința sau curajul. În cele din urmă, el a fost martirizat în Roma, fiind decapitat sub domnia împăratului Nero. Moartea sa a rămas un exemplu de sacrificiu și devotament pentru creștinii de-a lungul secolelor.

Sfântul Petru și Sfântul Pavel au fost două personalități distincte, dar amândoi au jucat un rol crucial în stabilirea și răspândirea creștinismului. Petru a fost cheia înființării Bisericii, iar Pavel a fost unul dintre principalii teologi și misionari ai timpului său. Împreună, acești doi sfinți ne amintesc de puterea credinței, de iertare și de capacitatea de a ne schimba viețile pentru binele altora.

Astăzi, trăim într-o lume în care valorile creștine și învățăturile lui Petru și Pavel rămân relevante. Putem găsi în exemplele lor inspirație pentru a ne apropia de Dumnezeu, pentru a-i iubi și a-i ajuta pe ceilalți și pentru a avea curajul de a ne mărturisi credința în orice circumstanțe. Sfântul Petru și Sfântul Pavel ne încurajează să rămânem fideli în credința noastră și să trăim în conformitate cu învățăturile lui Isus Hristos, aducând lumina și speranța în lumea înconjurătoare.

Comentarii