Legenda randunelelor, o poveste emotionanta

 Legenda randunelelor, o poveste emotionanta

Pentru toti cei care iubesc povestile frumoase, pentru cei care vor povesti emotionante, pentru cei care sunt in cautare de cuvinte intelepte si pilde religioase, am pregatit un videoclip frumos care o sa va incante.

Este o legenda simpla, scurta, dar deosebit de frumoasa, care place atat copiilor, cat si adultilor. M-as bucura daca ai citi articolul si daca mi-ai spune intr-un comentariu cum ti s-a parut, daca o stiai deja sau daca a fost pentru prima data cand ai citit-o.

Povestea incepe in vremea cand Domnul Isus era copil. Pe atunci, randunicile nu aveau penele de culoare neagra. Desi scurta, aceasta poveste impresionanta iti va ramane intiparita imediat in memorie si iti va bucura sufletul de fiecare data cand iti vei aminti de ea.

Trimite pe Facebook:

 

Iti recomand sa distribui articolul pe pagina ta de facebook si pe grupuri, caci sigur si prietenii tai se vor bucura sa afle de asa poveste emotionanta, pe sufletul oricarui crestin ortodox din Romania. 

Veti afla cum de au ajuns randunicile sa aiba pene negre, desi la origine ele au avut o alta culoare. Va doresc lectura placuta si va multumesc din tot sufletul pentru sustinere. 

Sper sa ramaneti alaturi de mine in continuare, pentru ca ma straduiesc sa pregatesc zilnic noi materiale care sa va bucure sufletul, atat mici povesti cum este Legenda randunelelor, cat si diverse urari, mesaje si felicitari pentru diverse ocazii. 

Legenda randunelelor, o poveste emotionanta


Povestea începe în vremea când Domnul Isus era copil

În timpurile îndepărtate, într-un sat aflat într-o regiune îndepărtată, trăia o comunitate de rândunele. Aceste păsări mici și vesele erau cunoscute pentru zborul lor rapid și pentru cântecul lor melodios. În acel sat, într-o casă modestă, trăia o familie tânără, Ioan și Maria, care tocmai aveau un copil, numit Isus. Aveau o viață modestă, dar plină de iubire și înțelegere.

Într-o dimineață senină, în timp ce Ioan și Maria se îngrijeau de pruncul lor, o rândunică s-a așezat pe pervazul ferestrei casei lor. Avea o penaj în alb și negru și era diferită față de celelalte rândunele pe care le văzuseră până atunci. Ioan și Maria s-au uitat uimiți la această rândunică și au simțit că este ceva special în legătură cu ea.

Rândunica a început să cânte un cântec dulce și fermecător. Vocea ei era atât de frumoasă încât întregul sat s-a oprit să asculte. Oamenii au simțit că melodia păsării venea direct din inima ei și că purta o semnificație adâncă.

În noaptea următoare, Ioan a avut un vis strălucit. În visul său, o voce blândă îi spunea să meargă în pădurea din apropiere și să caute o pereche de pene negre și strălucitoare. Vocea i-a promis că aceste pene ar avea puterea de a-i aduce noroc și binecuvântare familiei sale.

Dimineața, Ioan i-a spus Mariei despre visul său și au hotărât să meargă în pădure pentru a căuta penele misterioase. Când au ajuns acolo, au văzut o rândunică diferită, care avea pene de un negru intens. Erau atât de strălucitoare încât păreau că capturează lumina soarelui.

Cu frică și respect, Ioan și Maria au așteptat ca rândunica să se apropie de ei. Păsărea a lăsat să cadă câteva pene negre în fața lor și apoi a dispărut în zare. Ioan și Maria s-au aplecat și au ridicat penele, fiind ferm convinși că acestea erau darul divin promis.

De îndată ce au pus penele în palme, au simțit o căldură plăcută și o lumină interioară în sufletele lor. Au știut că aceasta era binecuvântarea pe care o căutau și că penele aduceau cu ele puterea de a aduce noroc și prosperitate.

De atunci, rândunelele din acel sat și din întreaga lume au avut penele negre, simbol al darului divin. Se spune că aceste pene negre au avut puterea de a aduce fericire și protecție celor care le găseau.

În timp, legenda rândunicii cu pene negre s-a răspândit în toată lumea. Oamenii au devenit conștienți de semnificația acestor pene și au început să le caute și să le prețuiască. Rândunica cu pene negre a devenit un simbol al bunăstării și al speranței pentru mulți.

Astfel, rândunica și penele ei negre au devenit o legendă străveche, transmisă din generație în generație. Cântecul lor vesel și penele lor negre sunt considerate aducătoare de noroc și fericire. În fiecare an, atunci când rândunelele migrează, oamenii le privesc cu admirație și recunoștință, știind că aceste păsări minunate le aduc binecuvântări și speranță.

Astfel, legenda rândunicii cu pene negre a rămas în inimile oamenilor, amintindu-le mereu de puterea credinței, de miracolele pe care le poate aduce și de frumusețea lumii înconjurătoare.
Rândunica hambar (Hirundo rustica) este cea mai răspândită specie de rândunică din lume. De fapt, se pare că are cea mai mare distribuție naturală a oricăruia dintre passerinii din lume, cu o suprafață de peste 251 de milioane de kilometri pătrați la nivel global. 

Este o pasăre paserină distinctivă, cu părțile superioare albastre și o coadă lungă și adânc bifurcată. Se găsește în Europa, Asia, Africa și America. În Europa anglofonă se numește doar rândunica; în nordul Europei este singura specie comună numită „rândică” mai degrabă decât „martin”. 

Există șase subspecii de rândunică hambar, care se reproduc în emisfera nordică. Patru sunt puternic migratoare, iar zonele lor de iernat acoperă o mare parte din emisfera sudică până la sud, până în centrul Argentinei, provincia Cape din Africa de Sud și nordul Australiei. 

Gama sa uriașă înseamnă că rândunica hambar nu este pe cale de dispariție, deși poate exista o scădere a populației locale din cauza amenințărilor specifice. Rândunica hambar este o pasăre de țară deschisă care, în mod normal, folosește structuri create de om pentru a se reproduce și, în consecință, s-a răspândit odată cu expansiunea umană. 

Își construiește un cuib de cană din pelete de noroi în hambare sau structuri similare și se hrănește cu insecte prinse în zbor. Această specie trăiește în strânsă asociere cu oamenii, iar obiceiurile sale alimentare cu insecte înseamnă că este tolerată de oameni; această acceptare a fost întărită în trecut de superstiții referitoare la pasăre și cuibul ei. 

Există frecvente referințe culturale la rândunica hambar în lucrările literare și religioase, atât datorită vieții sale în apropierea oamenilor, cât și a migrației sale anuale. Rândunica hambar este pasărea națională a Austriei și Estoniei. - sursa wikipedia

Se spune ca vei avea noroc in viata daca o randunica alege sa ii faca cuib in aproapierea ta. Sub nici o forma sa nu ii distrugi cuibul, caci acest lucru iti va purta ghinion mare. Poti, in schimb, sa ii lasi apa proaspata si mancare potrivita in apropierea cuibului. 

Randunica este o pasare care trebuie protejata si iubita. 







Comentarii